Piet, HR Adviseur bij JobXion vertelt graag zijn verhaal!

Werken bij JobXion, Blog Piet

Hoi, mijn naam is Piet en ik ben 28 jaar! In oktober 2015 ben ik als recruiter begonnen bij JobXion en inmiddels zijn we ruim 6 jaar verder. De afgelopen jaren waren een behoorlijke rollercoaster en in deze blog vertel ik je er graag meer over.

Net voor ik bij JobXion begon rondde ik mijn studie HRM af aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Hier leerde ik de basisprincipes van HRM, maar leerde ik ook dat recruitment niet mijn ding was. Toch reageerde ik op de vacature van recruiter bij JobXion, omdat de informele cultuur die uit de tekst naar voren kwam mij erg aansprak.

In het gesprek met André kwam naar voren dat we qua visie op werk en leven behoorlijk op één lijn zaten: je werkt hard en uiteindelijk wordt je daarvoor beloond. André en ik komen allebei uit een ondernemersgezin en delen de passie om ergens aan te bouwen. Zo is mijn carrière bij JobXion ook gelopen.

Ik startte als recruiter, al was in de gesprekken al naar voren gekomen dat André daar geen langdurige rol voor mij zag. Prettig natuurlijk, want ik zelf ook niet! Na 3 weken recruitment werk kwam er een plekje vrij op de verloning en maakte ik de switch naar de administratieve kant. Daar kon ik in alle rust, onder de vleugels van Joël, laten zien dat ik secuur en nauwgezet te werk ga. In een aantal maanden brachten we de verloning op een hoger niveau en verminderden we het aantal fouten aanzienlijk.

Op dat moment kwam er een volgende uitdaging voorbij, in de teams was administratieve hulp nodig en moesten de accountmanagers ondersteund worden in hun werk. Ik ben toen overgestapt en gestart als office coördinator, zegmaar de rechterhand van de accountmanager! Dat deed ik samen met een aantal andere collega’s en in de periode die daarop volgde nam ik steeds meer accountmanagers over en zorgden we ervoor dat de gewerkte uren sneller binnen kwamen, sneller werden goedgekeurd, het aantal fouten in aangemaakte plaatsingen en contract werd geminimaliseerd en de debiteuren eerder werden opgepakt.

JobXion groeide en ik groeide mee. Intern gingen we van 25 collega’s naar bijna 60 en ook het aantal uitzendkrachten maakte een groei door. Hierdoor kwamen er natuurlijk ook steeds meer HR vraagstukken op tafel. André wist van mijn vooropleiding en ik nam, naast het werk als officie coördinator, steeds meer van zulke taken op me. Op enig moment in de zomer van 2016 hebben we dat officieel gemaakt en ben ik als HR adviseur gaan werken. In eerste instantie deed ik aanvullend nog steeds veel voor de accountmanagers, later werd dat echt fulltime HR werk.

“André en ik komen allebei uit een ondernemersgezin en delen de passie om ergens aan te bouwen. Zo is mijn carrière bij JobXion ook gelopen.”

In de jaren als HR adviseur heb ik hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Van intensieve en gave sollicitatiegesprekken, naar verdrietige en moeilijke ontslagsituaties. Het was lastig, maar voor mij als beginnend HR professional ook ontzettend leerzaam.

En zo ben ik meegegaan in het bestaan van dit bedrijf. JobXion is een jonge club met een informele cultuur, waar hard werken beloond wordt. Niet alleen in je maandelijkse salaris en onze leuke aanvullende voorwaarden (auto, bonus, pensioen), ook in de kansen die zich dan voordoen. Het is dan alleen aan jou om die te grijpen!

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen : )

Groet,

Piet

Terug naar overzicht