Eindelijk! Het kan weer! In november 2021 hadden we, na lang door Corona niet op pad te zijn geweest, eindelijk weer eens een uitje!

Ontsnapt!

In November 2021 hadden we, na lang door Corona niet op pad te zijn geweest, eindelijk weer eens een uitje met de hele club van kantoor. We werden vastgezet in de gevangenis. En dat voor ons plezier. Hoe dat zit? Dat lees je hieronder..

Een aantal weken voor de desbetreffende dag ontvingen we per post een brief met daarin de oproep om ons op vrijdag 29 November te melden bij de Koepelgevangenis in Breda om een straf uit te zitten van 10 jaar.. Ik schrok even, maar realiseerde me gelukkig snel dat het hier ging om de uitnodiging voor ons uitje. Het zit namelijk zo: mijn collega Piet werkt naast zijn HR-job hier in de weekenden als acteur bij Prison Escape en had dit voor ons gefixt. Nice!

Op vrijdag 29 november stonden we om 3 uur ’s middags netjes voor de poort van de gevangenis en werden we binnengelaten. Daar werden we gelijk streng toegesproken door de ‘host’ om ons te vertellen wat er allemaal wel en niet mocht zodra we binnen waren. Hierna ging de poort dicht en begon het drie uur durende avontuur… Ik mag helaas niet veel vertellen over wat er binnen gebeurde, maar het was ontzettend leuk en spannend! De sfeer zat er goed in, want de bewakers waren erg streng en het kostte mij en mijn collega’s de nodige moeite om in eerste instantie onze weg te vinden. Maar de aanhouder wint, want uiteindelijk zijn we allemaal ontsnapt! Het leuke aan Prison Escape is dat er veel verschillende dingen te doen zijn, waardoor iedereen weer andere dingen had meegemaakt en er dus veel na te bespreken was.

Dat kwam goed uit, want na onze succesvolle ontsnapping gingen we te voet naar de Foodhal in Breda. Daar konden we met een pasje bij verschillende tentjes eten bestellen. Voor ieder wat wils, lekker en een mooie locatie! Onder het genot van een hapje en (veel) drankjes werd onze middag nabesproken en werden er ook plannetjes gemaakt om toch nog even het nachtleven van Breda in te duiken. Het nieuws dat alles weer op slot zou gaan was namelijk die dag ervoor uitgelekt en deze vrijdagvond zou wel eens de laatste avond van 2021 kunnen zijn waarop er nog (legaal) gedanst kon worden.

Dus na het eten en het afscheid nemen van de eerste mensen die weer huiswaarts gingen gingen wij met een clubje van 10 collega’s lekker de kroeg in. En het was druk!! Iedereen had dat nieuws natuurlijk gezien, dus je kon over de hoofden lopen in het café. Bier halen duurde effe, maar dan haal je er toch gewoon meer? (geldt overigens ook voor shotjes) Al met al was het een mooie dag en een mooie avond, die op kantoor iedere zoveel weken wel weer een keer voorbij komt!

Bij JobXion vinden we het belangrijk dat er naast hard werken ook voldoende ruimte is voor leuke dingen en dat was nu echt alweer (te) lang geleden! Heel goed om daar weer eens mee te beginnen dus! De gevangenis biedt overigens ruimte tot ruim 100 gevangenen en wij waren er nu met een club van 25 collega’s, dus er is nog ruimte haha. Check onze vacatures via de vacature button bovenaan de pagina en hopelijk gaan we snel samen in gesprek!

Terug naar overzicht